Hírek

2010.07.27. 12:06

Wéber: A Fidesz henger megállíthatatlan

Wéber Attila szociológus szerint a Fidesz-henger megállíthatatlan lesz az október 3-i önkormányzati választásokon. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy az MSZP elmúlt egy éve zavaros, ennek látható jele, hogy a pártok közül egyedüliként még főpolgármester-jelöltet sem tudott állítani.

Inforádió

Nem valószínű, hogy a Fidesz-hengert az októberi önkormányzati választásokig meg lehet állítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Attila szociológus.

Az MSZP számára nem jó jel, hogy egyedüli parlamenti pártként még nem tudott hivatalosan főpolgármester-jelöltet állítani - vélekedett a szakértő, aki szerint ez a folyamat már több mint egy éve húzódik, és zökkenők, zavaros momentumok tarkítják az ügyet.

A szocialistáknál komoly belső viták vannak a főpolgármester-jelölt állítása kapcsán, és ezek a nyilvánosságban is megjelennek - tette hozzá Wéber Attila.

A szociológus kiemelte: nehéz megítélni, hogy az MSZP mit érhet el az őszi önkormányzati választásokon. Az új választási rendszer nincs kipróbálva, nem tudni, hogy a Seres Mária vezette Civil Mozgalom, a Tisztelet Társasága és a Kapolyi László nevével fémjelzett szociáldemokraták esetleges együttműködése mennyi szavazatot visz el az MSZP-től, és egyelőre azt sem tudni, hogy a szocialisták találnak-e olyan civil jelöltet a fővárosban, akinek sikerül megakadályozni a párton belüli eróziót - fejtette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!