Hírek

2010.08.01. 09:48

2014-től jöhetnek az okos fogyasztásmérők

Az okos mérés 2014-től lenne kiépíthető Magyarországon lehetővé téve a fogyasztó számára azt, hogy a legolcsóbb energiát a leghatékonyabban használja fel, ugyanakkor megtakarítást hozva az iparág szereplőinek is - vélik a Force Motrice Zrt. és az A.T. Kearney Ges. m.b.H. közösen készített tanulmányának szerzői.

MTI Eco

A tanulmány a Magyar Energia Hivatal és a Világbank megbízásából készült azért, hogy megvizsgálja az okos mérés magyarországi bevezetésének lehetőségeit és feltételeit.

Az okos mérők lehetővé teszik, hogy a fogyasztók a jelenleginél sokkal pontosabb és gyakoribb információt kapjanak energiafogyasztásuk alakulásáról. Segítségével lehetővé válik, hogy az energia felhasználására vonatkozó adatokat összegyűjtsék, és energia fogyasztó készülékeiket úgy üzemeltessék, hogy azok a legtakarékosabban a legolcsóbb energiát használják fel.

Ezek a mérőkészülékek kétirányú adatkommunikációra képesek, lehetőséget adnak a távszabályozásra, rendelkeznek táv-ki- és bekapcsolási funkcióval, a fogyasztásmérséklés lehetőségével meghatározott költségmaximumok figyelembevételével.

Ezek is érdekelhetik