Hírek

2010.09.29. 11:53

A Citibank megfelelően tájékoztatott a kockázatokról

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének vizsgálata szerint a befektetők a szerződéskötést megelőzően megfelelő tájékoztatást kaptak a Citibank Zrt-től a Lehman Brothers Treasury által kibocsátott kötvények értékesítése során.

Világgazdaság Online

A Felügyelet megállapításai szerint a befektetők a szerződéskötést megelőzően megfelelő tájékoztatást kaptak az ügyletek költségvonzatáról, valamint a bank által a kibocsátótól kapott jutalék mértékéről. A privát bankárok értékesítés-ösztönzésével kapcsolatosan sem hajtottak végre az ügyfélérdekekkel ellentétes, jogszabálysértő cselekményeket.

A közlemény szerint a Lehman Brothers 2008. szeptember 15-i csődbejelentését követően a bank által az ügyfélkövetelések védelmében megtett intézkedések sem sértettek jogszabályt. A kibocsátó gazdasági helyzetét érintő releváns információk rendkívüli közzétételét a hatályos hazai jogi szabályozás a kibocsátó kötelezettségeként írta elő, így a bank, mint forgalmazó jogszabálysértést nem követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!