Hírek

2010.09.15. 13:15

Csak 241 forintos árfolyamnál érdemes lecserélni a frankhitelt

Most nem érdemes forintra váltani a svájci frank alapú devizahitelt, mert akkor az ügyfél realizálja a veszteséget - mondta Lamboy Judít, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője szerdai budapesti tájékoztatóján

MTI Eco

Az átváltás mindaddig veszteséget okoz, amíg a svájci frank árfolyama a további törlesztési periódusban - elméleti feltételezéssel élve - folyamatosan 241 forintot nem ér el - jelezte Lamboy Judit.

A számítást a bank egy 2006-ban, 20 éves futamidővel folyósított, 5 millió forint összegű hitelre alkalmazta, amelynél eddig forinthitelnél 3 millió forintot, svájci frank hitelnél 1,9 millió forintot törlesztett az ügyfél.

A bajba jutott devizahitelesek problémáját csak a kormány, a bankok és az ügyfelek közösen képesek megoldani - hangsúlyozta a CIB üzletági vezetője. Hozzátette, hogy a CIB kínál a bajba jutott devizahitelesek számára úgynevezett megoldás hitelt forintban, amelynek kamata 7,5 százalék, kezelési költség nélkül. Ez rövid távra "menedéket" jelenthet azok számára, akik 215-220 forintos svájci frank esetén már nem képesek törleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!