Hírek

2010.09.29. 09:32

Macskanyelv és müzliszelet - Mire készül az Auchan?

Ebben az évben az Auchan közel 400 új sajátmárkás, többségében magyar terméket vezet be az élelmiszer szektorban.

Világgazdaság Online

A vállalat ebben az évben közel 400 új terméket vezet be az élelmiszer szektorban, és jövőre is ugyanennyit tervez. A jelenlegi bővítés az előző év tapasztalatának köszönhető: az akkor bevezetett termékkörök az idén az új sajátmárkás termékválaszték gerincévé váltak, és mára már jelentős piaci részesedést értek el. A sajátmárkás termékek beszállítóinak közel 80 százaléka magyar vállalat.

Idén először nemzetközi fejlesztési együttműködések is elkezdődtek az egyes országokban található áruházak között. Ennek köszönhető, hogy a magyar sajátmárkás borok is kijutottak a nemzetközi polcokra, nyugat-európai országokból pedig további érdeklődés mutatkozik irántuk, így az Auchan jelentős méretű piachoz segíti hozzá magyar borbeszállítóit.

„A sajátmárkás termékek legnagyobb sikere a vásárlói elégedettségen kívül, hogy az áruház polcain való egyre nagyobb számú megjelenésükkel növekvő esély nyílik magyar termékek terjesztésére a külföldi áruházakban is” – mondta el dr. Rákóczi János, az Auchan Magyarország Kft. sajátmárkás beszerzési igazgatója. Ilyen termékek a müzli és a müzliszelet, a hentesáruk közül a szalámi, száraz kolbász, illetve tusfürdők, samponok, habfürdők, különféle édességek – mint például a macskanyelv és a konyakmeggy –, az olyan rágcsálni valók, mint a nápolyi, vagy a sajtos tallér, és természetesen a hungarikumnak számító pálinka, és a korábban említett magyar bor is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!