Hírek

2010.09.24. 09:50

Orbán egy hete, két bejelentése

A GM után az Audi is Magyarországot választotta újabb beruházása színhelyéül

VG

Korántsem kizárt, hogy a tegnap bejelentett Audi-beruházás a német világcég újabb magyarországi fejlesztésének az első üteme lesz csupán. Ugyanis mint megtudtuk: most csak az első beruházási szakaszról döntött a cég igazgatótanácsa, s a magyar kormány reméli, hogy az évtized végén sor kerül a másodikra és a harmadikra is. Rupert Stadler, az Audi AG elnöke – Orbán Viktor kormányfő jelenlétében – Budapesten jelentette be, hogy Győrött további fejlesztéseket hajtanak végre; több mint 900 millió eurós beruházással évi 125 ezer gépkocsi kibocsátására képes gyárat építenek a megyeszékhelyen, ahol újabb 1800 embernek adnak majd munkát. Három év múlva teljes kapacitással termel majd a gyár.

Az Audi AG 1993-tól máig 3,89 milliárd euró értékű beruházást hajtott végre Győrött. Külön öröm, hogy a német óriáscég jelezte: kutatás-fejlesztési kapacitását is bővíti. Egyébként egyre gyakoribb, hogy a nálunk megtelepedett autógyárak, illetve azok első és másodkörös beszállítói k+f+i tevékenységet is idehoznak. Az Audi- és a héten bejelentett GM-beruházásra a beszállítók felkészültek. A magyar autóipar ezzel esélyes a térségbeli elsőségért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!