Hírek

2010.10.26. 11:11

EU-biztos az iszapkatasztrófáról: Ne improvizáljunk!

Kristalina Georgieva, az Európai Unió kríziskezelésért felelős biztosa az ajkai katasztrófára hivatkozva javítana a közösség természeti csapásokra adott válaszán.

Reuters - Világgazdaság Online

"Jelenleg minden esetben bizonyos mértékig improvizációval születnek a döntések, sokszor a vártnál később" – fogalmazott Kristalina Georgieva a Reuters jelentése szerint. A biztos egy kríziskezelő tervezetet nyújt be az EU-nak, amely szerint a tagországoknak állandóan készenlétben kellene tartaniuk a katasztrófák esetén bevethető berendezéseket és járműveket, például szivattyúkat és tűzoltásra alkalmas repülőgépeket.

A Vészhelyzet Központ tervét várhatóan ma jelenti be Brüsszel, és a következő évtől az eszközök rendelkezésre állását törvény biztosítja majd az EU-ban. A hírügynökség megjegyzi, hogy a kríziskezelési terv várhatóan vegyes reakciót vált ki a tagországok körében, hiszen azok többsége jelenleg a gazdasági válság felszámolását tekinti első számú feladatának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!