Hírek

2010.10.07. 08:40

Iszapkatasztrófa: feljelenti az állam a MAL-t

A magyar állam büntető feljelentést tesz a MAL Zrt. ellen halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

MR1 - Kossuth Rádió

A magyar állam büntető feljelentést tesz a MAL Zrt. ellen halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt - jelentették be szerda este a vörösiszap katasztrófában érintett települések lakossági fórumán, amelyről az MR1 - Kossuth Rádió tudósított.

A szakemberek a Marcal folyóban kezelni tudják a Kolontár melletti tározóból kiszabadult vörösiszap lúgos kémhatását, így a remények szerint a káros anyagok nem kerülnek a Dunába - közölte a belügyminiszter a szerdai kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Pintér Sándor közölte: az összesen 10 hektárnyi területre kiömlött 6-700 ezer köbméter vörösiszap Kolontáron két utcában 40, Devecseren 19 utcában 244, Somlóvásráhelyen egy utcában 14 házat érintett. A kár becslések szerint meghaladja a 10 milliárd forintot. Különösen ellentmondásos ennek fényében az, ami a vg.hu írásából kiderül: hogy ti. egy autóbalesetnél többet fizethet a biztosító, mint az iszapkatasztrófánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!