Hírek

2010.10.11. 17:46

Leépítések várhatók a közszférában

Hétfőn értesült a költségvetési szervek 2011. évi gazdálkodásának tervezésére vonatkozó köriratról a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Világgazdaság Online

Az MKKSZ tulajdonába került tervek szerint a költségek általános 5 százalékos csökkentése mellet a költségvetési szervek teljes körére a foglalkoztatotti létszám kötelező, általános 5 százalékos, a háttérszervezetek 10 százalékos csökkentését írnák elő.

A 2011. évi költségvetés szűk mozgásterének tudatában is felelőtlennek és megalapozatlannak tekintik, a több ezer álláshely megszüntetését eredményez „fűnyíró elvű” létszámcsökkentési szándékot, még a tervezés szintjén is, kommentálta a terveket az MKKSZ.

Az egymillió munkahely egyenlőre csak politikai ígéret, a közszférából elbocsátott munkavállaló nem sok eséllyel találhat képzettségének megfelelő állást a versenyszférában, áll a szakszervezet közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!