Hírek

2010.10.13. 10:58

Már a polgárok is a bőrükön érzik az adóemelést

A legmagasabb adókulcsokat 2010-ben globálisan 0,3 százalékponttal emelték. A legtöbb emelés az Európai Unióban történt - írja a bécsi Die Presse a KPMG tanulmányára hivatkozva.

Die Presse - Világgazdaság Online

Az osztrák lap által idézett tanulmány szerint a kormányok takarékossági kényszere már a polgároknál is jelentkezik, legalábbis a jobban keresőknél. A legmagasabb adókulcsokat világszerte átlag 0,3 százalékponttal emelik. 2009-ben a legmagasabb adókulcs pedig még 0,3 százalékponttal csökkent. A legtöbb adókulcsemelés az Európai Unióban történt.

Nagy-Britanniában a legmagasabb adókulcs egy év alatt 10 százalékponttal 50 százalékra emelkedett, Görögországban 5 százalékponttal 45 százalékra és Franciaországban, valamint  Írországban egy százalékponttal 41, illetve 47 százalékra. Ellentétes stratégiát követ a dán kormány, amely a legmagasabb adókulcsot hét százalékponttal 55,4 százalékra mérsékeltre. Ausztria az 50 százalékos legmagasabb adókulccsal az EU élmezőnyében van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!