Hírek

2010.10.09. 10:56

Mesterházy: Csak Szili tartására építhetünk

Fegyelmezett, a teljesítmény és a tisztesség alapján álló pártot kell szerveznünk, ahol azok kerülnek előtérbe, akik a napi munkájuk alapján arra érdemesek – mondta a Népszavának Mesterházy Attila.

Népszava

Mesterházy határozott nemmel felelt arra a kérdésre: van-e Gyurcsány fóbiája. „A sportminisztériumban és azóta az országos elnökségben is több éven keresztül együtt dolgoztam Gyurcsány Ferenccel. Sok mindenben van vitám vele, de ez természetes. Az lenne a baj, ha mindig mindenki mindenben egyetértene. A viták viszont addig termékenyek, ameddig nem verik szét az egységet. Mindenkinek önmérséklettel kell rendelkeznie azért, hogy a végén kompromisszum szülessen. Ez nem azt jelenti, hogy az egyik álláspont nyer, a másik meg elbukik, hanem, hogy közeledünk egymáshoz.”

Mint mondta, sokan azért is fordultak el tőlük, mert úgy érezték, a fejük felett történnek a dolgok és ők mindig készen kapják a döntéseket a helyi vagy az országos vezetéstől. Ezután nem fordulhat elő, hogy a pártelnök egyedül dönt.

Szili Katalin távozásáról elmondta: Szili Katalin a frakcióból, és a pártból is kilépett. Szerinte téves helyzetelemzésből, rossz időzítéssel tette, de ez a magánvéleménye. Tudomásul veszi döntését, ám azt kérték, adja vissza a mandátumát, amit Baranya megyei listavezetőként szerzett, s amely így a pártot illeti. Ebben csak az ő morális tartására tudnak építeni, hiszen a képviselők nem visszahívhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!