Hírek

2010.10.12. 08:34

Nehezedhet a cigaretta vásárlása

Betiltaná a különböző dohányfajták keverését, illetve az egyes termékeknél használt adalékanyagok használatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

VG

Az erről szóló keretegyezményről még mindig éles viták folynak az EU-ban. Az illetékes biztos maga is a dohányzásra vonatkozó közösségi jogszabályok szigorítását tervezi 2011-től: John Dalli a nikotin- és egyéb függőséget okozó anyagok mennyiségének csökkentését szeretné elérni a dohánytermékekben, és a cigarettához való bolti hozzáférést is megnehezítené.

A tagállamok között azonban távolról sem teljes az egyetértés, mert borítékolható, hogy a WHO terveinek megvalósulása tömeges állásvesztést okozna a dohányiparban. Magyarország ugyancsak megalapozatlannak tartja az adalékanyagok hozzáadásának teljes tiltását kimondó ajánlásokat. A Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége a tervek kapcsán a feketekereskedelem elburjánzásától is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!