Hírek

2010.10.12. 12:26

Nem tartja be a Procter and Gamble az egészségügyi előírásokat Oroszországban?

Oroszország egészségügyi főfelügyelője kedden azzal vádolta meg a Procter and Gamble ottani leányvállalatát, hogy megszegi üzemeiben az egészségügyi szabályokat.

RIA Novosztyi - Világgazdaság Online

Az 1991 óta Oroszországban működő amerikai cég az amerikai konszern egyik leggyorsabban fejlődő leányvállalata, Oroszországban több mint 70 márkát forgalmaz. "Nagyon aggaszt bennünket a vállalat tevékenysége, mert az üzemekben foglalkoztatott alkalmazottak mintegy 51 százaléka veszélyes körülmények között dolgozik - mutatott rá Gennagyij Onyiscsenko a Ria Novosztyi tudósítása szerint.

A főfelügyelő szerint az üzemekben túl magas a zajszint, gyenge a világítás, a munkahelyiségeket nem időben takarítják ki és megszegik a személyes védőberendezésekre vonatkozó rendszabályokat. A Procter and Gamble novomoszkovszki üzemének dolgozói gyakran vesznek ki hosszabb, átlag kilenc napos betegszabadságot, ami 1 százalékkal magasabb, mint 2009-ben. A Procter and Gamble nem kommentálta a véleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!