Hírek

2010.10.26. 10:40

Német ejnye-bejnye Orbánnak

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (DIHK) külgazdasági részlegének vezetője bírálattal illette Magyarországot, amiért különadókat akar kivetni a Magyarországon működő kereskedelmi, energetikai és távközlési konszernekre.

Világgazdaság Online

Axel Nitschke szerint "a kiegyensúlyozott költségvetésre irányuló politika üdvözlendő, ám az egyoldalú, önkényesnek tűnő beavatkozások a gazdaságba már nem". A német gazdasági szakember szerint a német vállalatoknak transzparens, korrekt és megbízható keretfeltételekre van szükségük, mindenekelőtt tervezési biztonságra - nyilatkozta a Die Welt című lapnak.

"A gyorsított eljárással jóváhagyott, a nagy konszerneket sújtó új különadók ártanak a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatóságába vetett bizalomnak és veszélyeztetik a befektetési készségét" – fogalmazott a szakember.

A távközlési és az energiaszektor Magyarországon az innovatív és stratégiailag jelentős ágazathoz tartozik. Itt a német és más külföldi vállalatok eddig jelentős befektetéseket valósítottak meg és munkahelyeket teremtettek, amelyekre Magyarországnak sürgős szüksége van. "Azzal számolunk – mondta Nitschke –, hogy az Európai Bizottság az adóintézkedéseket a lehetőségein belül alaposan megvizsgálja majd."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!