Hírek

2010.10.05. 07:40

Oktoberfest az ügyfeleknek az E.Onnál - Csökkentik a gázárat

EIU: Magyarországnak még vannak tennivalói a közműpiac megnyitásában

Világgazdaság

Október 1-jétől egy éven át több százezer lakossági ügyfelének kínálja a mostaninál 10 százalékkal olcsóbban az áramot az E.On Energiaszolgáltató Kft. Ezzel az érintettek végszámlája közel 6 százalékkal csökkenhet. Az egyetemes piaci akció versenyt generálhat a szabadpiacon is, ugyanis a társaság árajánlatot ad a más egyetemes szolgáltatóktól emiatt hozzá átpártoló ügyfeleknek is. Az E.On akciója olyan piacon indíthat mozgást, amelyen az Economic Intelligence Unit (EIU) szerint Magyarországon nem sok minden történik.

A hazai lakosságnak alig van oka az áram- vagy gázszolgáltató-váltásra, mert a háztartási árakat eddig is a hatóság ellenőrizte, ezentúl pedig még meg is határozza. Azok a kereskedők, amelyek az áram vagy a gáz lakossági piacán szerencsét próbálnak (Magyar Telekom, E.On, Főgáz), csak csomagban, azaz más feltételekhez kötve kínálják az energiahordozót, a tisztán piaci konstrukcióval érkezett EMFESZ indulását pedig olcsó import segítette. Annál nagyobb a pezsgés a két szegmens hazai nagykereskedői piacán. Magyarország az utolsó helyen áll az EIU azon listáján, amelyen a térség hat kiemelt országának árampiaci nyitottságát rangsorolja. A gázpiacon valamivel jobb a helyzet, hiszent ott a harmadik helyet foglalja el hazánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!