Hírek

2010.10.25. 18:09

Öt százalékkal karcsúsítják a központi közigazgatás létszámát

A központi közigazgatásban 5, míg a háttérintézményeknél 10 százalékos létszámleépítést tervez a kormány, 5 százalékos általános költségcsökkentés mellett.

VG

 Így a minisztérium véleménye szerint nem felel meg a valóságnak korábbi híradásunk, miszerint a közszférában a kormány 10 százalékos létszámleépítést tervez, valamint a közszféra dologi költségeinek ötszázalékos csökkentését.

A központi közigazgatás 5, valamint a háttérintézmények 10 százalékos létszámcsökkentéséről szóló korábbi híreszteléseket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országos Érdekegyeztető Tanács múlt hét pénteki ülésén erősítette meg.

A nemzetgazdasági miniszter ugyanakkor Varga Lászlónak, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnökének a felvetésére ígéretet tett arra is, hogy a kormány egyeztetni fog az érintett szociális partnerekkel a közszféra létszámának és költségvetésből származó kiadásainak alakulásáról, de csak október 27-e, a 2011. évi költségvetés tárgyalásának megkezdése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!