Hírek

2010.10.10. 13:30

Szerintük Simor a legjobb

Az Euromoney című szaklap „Emerging Markets” elnevezésű kiadványa az idén a Magyar Nemzeti Bank elnökét választotta az év jegybankárának a felzárkózó európai régióban. Simor András a díjat Washingtonban vette át.

Világgazdaság Online

Az Emerging Markets a Euromoney Institutional Investor Plc kiadványa, a pénzügyi döntéshozók egyik legfontosabb szaklapja. Az újság évről évre közgazdászok, elemzők, bankárok véleményét összesítve dönt a világ legjobb jegybankelnökeiről.

A szakértők 2010-ben Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank elnökét találták a legjobbnak az úgy nevezett. „felzárkózó európai” régióban - olvashat az MNB közleményében.

A díjat az MNB elnöke magyar idő szerint vasárnap hajnalban vette át Washingtonban. Simor András az elismerést megköszönve elmondta: a kitüntetés a Magyar Nemzeti Bank teljes szakmai csapatának szól, díjazva azt a következetes és határozott szakmai munkát, amit az elmúlt években a független jegybank folytatott törvényben rögzített céljai, az árstabilitás elérése és a pénzügyi rendszer biztonságának megőrzése érdekében. Simor így fogalmazott: „Ezt a díjat egy ember veszi át, de meggyőződésem szerint egy közösség érdemelte ki”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!