Hírek

2010.10.14. 13:03

Tényleges életfogytiglanra ítélték a gyálaréti gyilkost

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a szeged-gyálaréti férfit, aki 2005-ben egy vascsővel agyonverte a nagymamáját, majd 2008-ban baltával végzett élettársával, kilenc hónapos kisfiát pedig megfojtotta.

MTI

A táblabíróság a most 24 esztendős férfit előre kitervelten, aljas indokból, több ember, közöttük egy tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

Az autóbusz-vezetőként dolgozó vádlott gyakran segített 74 éves özvegy nagymamájának. 2005 áprilisában határozta el, hogy néhány tízezer forintjáért megöli a nőt. Április 23-án este egy fél méter hosszú vascsövet magához véve ment el az idős asszonyhoz, a házat a szántóföldön keresztül, a kerítésen átmászva közelítette meg.

Az épületbe belépve a férfi köszönt a televíziót néző asszonynak, s amikor az visszafordult a készülék felé, a vádlott a vascsővel legalább háromszor fejen ütötte, majd még négyszer lesújtott a földre eső nőre. Amikor látta, hogy nagyanyja már nem mozog és nem lélegzik, megkereste az asszony pénzét, ám csak 3-4 ezer forintot talált. Felforgatta a lakást, hogy rablógyilkosság látszatát keltse, majd autóbusszal a városba ment, ahol a barátaival szórakozott.

Másnap a férfi visszament, mentőt hívott a sértetthez, valamint értesítette szüleit és a szomszédokat. A mentősök és a rendőrség kiérkezése után eljátszotta, mennyire megrendült, s ő vett részt hatósági tanúként a helyszíni szemlén.

A gyilkossággal kezdetben mást gyanúsítottak a hatóságok, ám ezt a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség 2006. július 3-án megszüntette. A történtekre csak a vádlott által elkövetett következő bűncselekmény után derült fény.

A férfi nagymamája megölése után élettársi kapcsolatot létesített egy fiatal lánnyal, 2008 februárjában közös gyerekük született. Időközben rendszeressé váltak közöttük a viták, s a vádlottnak szerelmi viszonya lett egy fiatalkorú lánnyal. A férfi 2008. november 11-én betért egy gyálaréti italboltba, ahol megivott egy üveg sört és 4-5 féldecis töményet. Italosan tért haza, s a nő kérdőre vonta emiatt. A vitát a kertben, a fészer mellett is folytatták, közben a vádlott felkapott egy baltát, amellyel leütötte élettársát, majd a szerszámmal még ötször lesújtott az áldozat fejére.

A házba visszamenve meglátta, hogy kilenc hónapos kisfia sír. Az ágyához lépett és megfojtotta a gyereket, majd a nyakánál fogva a kert hátsó végébe vitte a holttestet. A két testet - néhány használati tárgyukkal együtt - eltemette egy harminc centiméter mély árokba.

Annak érdekében, hogy tettét leplezze, a férfi azt a látszatot próbálta kelteni, hogy élettársa a gyerekkel együtt elhagyta és máshol próbál meg új életet kezdeni. A sértett telefonjával üzeneteket küldött a lány rokonainak és ismerőseinek, majd apósával együtt tett bejelentést a rendőrségen élettársa és kisfia eltűnéséről.

A rendőrök az ezt követően indított eljárás során derítették fel a lány és a gyermek megölését, s később a vádlott a nagymamája meggyilkolását is beismerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!