Hírek

2010.10.13. 11:58

Vörösiszap: újabb áldozat, a helyszínre érkezett a kormány

Szerda délelőtt kilencre nőtt a vörösiszap katasztrófa áldozatainak száma. A kormány délelőtt a helyszínre érkezett majd a veszprémi Megyeházán kihelyezett kormányülést tartanak.

Világgazdaság Online

Kilencre emelkedett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak száma. A kolontári lakost az ajkai kórházban ápolták az iszapömlés következtében elszenvedett sérülései miatt, ahol szerda délelőtt életét vesztette.

Orbán Viktor és kabinetje szerda délelőtt Veszprémbe érkezett, ahonnan a Megyeháza elől katonai busszal a kormány valamennyi tagja és Bakondi György a Mal Zrt. élére kinevezett kormánybiztos elindult a katasztrófa sújtotta területre.

A kormánytagok helyszíni bejárásra érkeztek a katasztrófa sújtotta Kolontárra, a tervek szerint megtekintik először a már elkészült 600 méter hosszú és 25 méter széles gátat. Megtekintik továbbá az átszakadt tározó falát és a védekezési munkák jelenlegi állását.

A helyszíni bejárást követően a kormánytagok Veszprémben kihelyezett kormányülést tartanak, amelynek témája lesz a Mal Zrt. hétvégi újraindítása is.

Világgazdaság Online -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!