Hírek

2010.11.02. 13:48

Árzuhanás: 17 ezer az átlag-kötelező - aki nem vált, pórul jár?

A kötelező biztosítások átlagdíja a tavalyi 25 ezer forintról 17 ezer forint alá esett az ügyfelek első valós díjszámításai alapján, az árcsökkenés tehát meghaladja a 30 százalékot - állítja a netrisk.hu.

netrisk.hu

Aki nem vált, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthat, az átszerződőknek viszont 90 százaléka találhat a meglévőnél kedvezőbb ajánlatot az eddig végzett kalkulációk szerint. Ezért elképzelhető, hogy a váltók száma a legoptimistább prognózisokat is túlszárnyalva megközelíti a 2 milliót az idén.

Elindult a 14 biztosító kötelező biztosítási ajánlatával a Netrisk.hu biztosítási portál. A hétfő hajnalban elvégzett díjszámítások, valamint az első szerződéskötések gyorsmérlege alapján a vártnál is nagyobb mértékben esett a kötelező biztosítások ára: a megkötött szerződések átlagdíja jelenleg a 17 ezer forintot sem éri el, szemben a tavalyi 25 ezer forinttal. Az árcsökkenés így meghaladja a 30 százalékot.

Az első átszerződők jellemzően azon ügyfelek közül kerülnek ki, akik minden évben váltanak. A statisztika szerint ugyanakkor még közülük is tízből kilencen találnak a meglévőnél jobb ajánlatot, átlagos megtakarításuk pedig meghaladja a 12 ezer forintot. A rekorddöntéseknek pedig ezzel még koránt sincs vége. Azon autósok, akik nem váltanak, stagnáló, vagy emelkedő biztosítási díjra számíthatnak, ezért elképzelhető, hogy a váltók száma az idén a legoptimistább előrejelzéseket is túlszárnyalja, és megközelíti a 2 milliót, ami az autótulajdonosok több mint 50 százalékát jelentené!

Az átszerződési boom az online biztosításközvetítésben is rekordszámú felhasználót hozhat. Tavaly már több mint félmillió autós használta az internetet szerződése újrakötésére. A váltók száma az idén csak a Netrisken átlépheti a 400 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!