Hírek

2011.09.01. 20:05

Orbán: lesz egy-két adóemelés

A 100 milliárdos lyuk betömése adóemelés nélkül nem megy. A miniszterelnök a szerencsejáték, az alkohol és a cigaretta jövedéki bevételeire biztosan számít.

MTI

A vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt a 2011-es költségvetésben jelentkezett 100 milliárdos "lyuk betömése" érdekében bevezetendő lépések között "lesz egy-két adóemelés", így például a szerencsejátékok adói, valamint az alkohol és a cigaretta jövedéki adója - mondta a TV2-nek adott interjújában csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta: a költségvetési elemek zárolására "már nem nagyon van mód, hiszen a közkiadásoknak elértük azt a kritikus határát, amely alá már nem mehetünk", de "van néhány olyan tétel, amit ebben az évben nem teljesítünk, hanem a jövő évi, vagy a két évvel későbbi költségvetésben végzünk el." A miniszterelnök ugyanakkor további konkrétumokat csak jövő szerdán a kétnapos kormányülést követően mond majd.
   
A kormányfő arról is beszélt: nem lát esélyt arra, hogy az európai gazdaság 8-10 évnél hamarabb kerüljön ki a jelenlegi válságperiódusból, ugyanis szerinte az eurózóna tagállamai "egymás után belezuhannak majd az adósságcsapdába", amelybe Görögország már bele is zuhant.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!