Hírek

2012.02.21. 17:46

LMP: csőd szélére kerültek a szociális szolgáltatók

Az LMP véleménye szerint egy kormányzati malőr miatt a csőd szélére kerültek a szociális szolgáltatók.

Forrás: MTI

Szabó Tímea és Vágó Gábor az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben arról írnak, hogy a januári támogatások csúszása miatt pénz nélkül maradtak a fogyatékos embereket segítő támogató szolgálatok és a szociális foglalkoztatásban részt vevők.

A szövegben emlékeztetnek arra, hogy az LMP már korábban is felhívta a figyelmet arra a krízishelyzetre, "amivel a 2012-es költségvetés fenyegeti a szociális szolgáltatásokat". Hangsúlyozzák, hogy a büdzsében több speciális ellátás, így a fogyatékos emberek mindennapjait segítő támogató szolgálatok finanszírozását is "jelentősen visszavágták". 

Szavaik szerint idén év elején a kormányzat "megdöbbentő módon tovább tetézte a bajt", mert "jogszabályi mulasztások miatt" egyáltalán nem jutottak hozzá a pályázati forrásokhoz a szolgálatok vagy a szociális foglalkoztatásban részt vevők. Azt írják, hogy nincs pénz a bérek átutalására és a számlák kifizetésére sem. A források további késése a szolgálatok csődjét jelentheti - jelentik ki.

Az LMP szerint "bár szükség van az azonnali tűzoltásra", vagyis a pályázati pénzek haladéktalan átutalására, az egész támogatási rendszert át kell gondolni. A rendelkezésre álló költségvetési keret ugyanis a fogyatékos embereket segítő szolgáltatások tömegeinek ellehetetlenülésével fenyeget - teszik hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!