Hírek

2012.04.10. 15:08

Kiigazítjuk magunk április végére

A kormány április 15. és 30. között nyújtja be az aktualizált konvergenciaprogramot az Európai Bizottságnak, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium holnapján lesz nyilvános.

MTI

Március közepén a tárca azt közölte, hogy a költségvetés-politikai irányelvek és a konvergenciaprogram kapcsán március második felében és áprilisban több ízben tárgyalja a következő év, évek költségvetését, a hiánycél tartásához szükséges intézkedéseket a kormány. Ezek az április folyamán elfogadandó konvergenciaprogramban válnak nyilvánossá.

A Széll Kálmán Terv alapján összeállított konvergenciaprogram eredetileg 3 százalékos növekedéssel számolt 2012-re és 3,2 százalékkal jövőre. A kormány azonban az idei költségvetés benyújtásakor már csak 0,5 százalékos bővüléssel számolt 2012-re.

Az idén az államháztartási hiányt a GDP 2,5 százalékára, jövőre 2,2 százalékra tervezte a kormány a konvergenciaprogramban.
A Nemzetgazdasági Minisztérium korábban többször is leszögezte, hogy az idei hiánycélt a kormány minden körülmények között biztosítani kívánja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!