Hírek

2012.08.26. 16:27

Kórházba került a magyar hegymászó

Mentőhelikopterrel a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították vasárnap a Romániában szakadékba zuhant magyar hegymászót. Az orvosok szerint sérülései nem életveszélyesek.

MTI

Az aradi 44 éves férfi egy magyarországi turistacsoport tagjaként Románia legmagasabb csúcsa, a 2544 méter magas Moldoveanu csúcs felé tartott a Fogarasi havasokban szombat délután, amikor egy meredek hegyoldalon megcsúszott és szakadékba zuhant. A Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint egy csendőrökből és hegyi mentőkből álló mentőcsapatnak szombat este, sötétedés után sikerült kimentenie a sérültet a szakadékból.

Miután stabilizálták állapotát, több órát vett igénybe, amíg olyan térségbe szállították, ahova le tudott szállni a mentőhelikopter. Ide már korábban kiküldték a SMURD rohammentő szolgálat helikopterét, de a sötétség beálltával a légi jármű nem tudott tovább várni és visszatért marosvásárhelyi bázisára.

A mentőhelikopter vasárnap ismét a helyszínre repült: ekkor sikerült kórházba szállítani a sérült hegymászót.

Gál Melinda, a marosvásárhelyi SMURD rohammentő szolgálat sürgősségi szakorvosa az MTI-nek elmondta, hogy a turista koponyasérülést, bordatörést és végtag-zúzódásokat szenvedett, de állapota stabil és sérülései nem életveszélyesek.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!