Hírek

2012.08.06. 17:21

Terrortámadással fenyegette meg a Fehér Házat egy magyar férfi

Fenyegető e-mailt küldött a Fehér Házba egy jánoshidai férfi.

Forrás: police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály, Különleges Ügyek Osztálya büntetőeljárást indított terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A Terrorelhárítási Központ amerikai hatóságoktól kapott információi alapján, ismeretlen tettes 2012. július 27-én egy, az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett és működtetett nyilvános kormányzati weboldalra, egy magyarországi e-mail címről, magát terroristának valló, a Fehér Ház ellen irányuló, 2012. augusztus 04-re tervezett támadással fenyegető tartalommal bíró üzenetet küldött.


A Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyors és hatékony intézkedések eredményeképpen rövid időn belül azonosították az elkövető személyét és tartózkodási helyét.

A beszerzett adatok és információk alapján a bűncselekmény elkövetésével egy 26 éves, büntetlen előéletű, jánoshidai lakos gyanúsítható megalapozottan, akinek elfogására 2012. augusztus 03-án, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének bevonásával került sor. 

Nevezett személy a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettére kézzel fogható, érdemi magyarázattal nem tudott szolgálni.

A szoljon.hu-nak ugyanakkor telefonon úgy nyilatkozott a férfi, hogy nem küldött semmiféle e-mailt, ő csupán áldozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!