Hírek

2012.11.30. 18:40

Egyenruhás masírozókat állítottak elő Miskolcon

Előállította a rendőrség a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 14 tagját Miskolcon pénteken, miután a fekete egyenruhába öltözött emberek városnézésnek nevezett felvonulást tartottak az Avasi lakótelepen.

mti

Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő a héten Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármesternek címzett nyílt levelében jelezte, hogy megalakul az egyesület miskolci egysége, "mely péntek délután az Avason fog sétálni".  Az egyesület miskolci szervezetének megalakulásáról sajtótájékoztatót is tartottak pénteken. A "városnéző séta" az esemény után indult.
 
Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben az írta: "Sajnos kiderült, a hatalom újfent nem a becsületes polgárok mellett áll. Az Avason sétáló hazafiakat a pintéri rendőrség előállította, mintha közönséges bűnözök lennének".

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján azt írta, hogy 14 embert előállítottak. Közülük egyet közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétsége, a többit pedig közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő - számolt be a boon.hu.
   
Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője közölte: "A Szebb Jövőt Polgárőr Egyesület kimondatlanul is nem más, mint a már nyíltan fajgyűlöletet hirdető, fasiszta parlamenti párt katonai nyúlványa". Hozzátette: pártja tiltakozik a szebb jövősök fellépése ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!