Hírek

2012.11.21. 16:12

Elismerte a kötekedést a szegedi jobbikos

Keresztúri Farkas Csaba a szegedi jogászbálon részegen zaklatott egy nőt, majd összeverekedett annak testvérével. A jobbikos képviselő azt mondta, nem ilyennek ismeri magát.

MTI

Elismerte bűnösségét a nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolt Keresztúri Farkas Csaba jobbikos képviselő a Szegedi Városi Bíróságon kezdődött pere első tárgyalási napján szerdán.

A vádirat szerint a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnöke tavaly novemberben, a szegedi jogászbálban hajnal egy óra körül ittasan közeledett az ügy két másik vádlottja, egy testvérpár húga felé, próbált udvarolni neki, majd bement utána a női mosdóba. Onnan a biztonsági őrök tessékelték ki, egyiküket megfenyegette azzal, képviselőként elintézi, hogy elveszítse az állását. Az első tettlegességre ezután a lány egyik bátyja és a képviselő között került sor, az összetűzés kezdeményezője a politikus volt - olvasható a vádiratban.

A bírói tanács előtt a Keresztúri Farkas Csaba, aki rendőrségi vallomásában tagadta bűnösségét, elmondta: a vádiratban megfogalmazottakat elismeri, és nagyon sajnálja a történteket, melyekre azonban nem emlékszik tisztán. Nem ilyennek ismeri magát - tette hozzá. Elmondta: az biztos, hogy aznap egy hosszas közgyűlési ülés után rendkívül fáradtan ment a jogászbálba, és az is, hogy alkoholt fogyasztott, de szerinte annak mennyisége nem indokolta a történteket, arra magyarázatot nem tud adni. A "torzsalkodásra" emlékszik, de a részletekre nem - közölte.

A vádlott a tárgyaláson nyilvánosan és személyesen bocsánatot kért az ügy szintén meghallgatott másod- és harmadrendű vádlottjától. Ítélet december végén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!