Hírek

2012.11.07. 11:13

Hat közúti tragédia, hét áldozat

Az elmúlt héten heten haltak meg hat közúti balesetben a magyar közutakon. Összegezte fokozott ellenőrzésének eredményeit az ORFK.

mti

Hatala József országos rendőrfőkapitány fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el az október 29. és november 4. közötti időszakra a közutakon, a kegyeleti helyeken, a temetők környékén. Ez idő alatt hat halálos közlekedési baleset történt, amelyek következtében heten haltak meg.


   
A fokozott rendőri ellenőrzés során 513 alkalommal - köztük közülük 150 kerékpáros esetében - pozitív eredményt mutatott az alkoholszonda. A rendőrök 123 büntetőfeljelentést tettek a járművezető ittas vagy bódult állapota miatt - közölték.

960 alkalommal intézkedtek biztonsági öv használatának hiánya miatt, gyorshajtást pedig 7248 esetben regisztráltak. Az ORFK azt írta: a rendőrök 1703 szabálysértési feljelentést tettek, 7692 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, amelynek összege meghaladta a 87,5 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!