Hírek

2012.11.15. 13:25

Ismét Guinness-rekord dőlt négykézláb futásban

Példaképei a majmok, és szereti megdönteni saját négykézláb futás rekordjait egy japán fiatalember.

Live Info

Ito Kenicsi legutóbb azt tűzte ki célul, hogy megdönti 2008-as rekordját, és ez sikerült is neki, Kenicsi 17.47 másodperccel lett ismét a legjobb 100 méteren, négykézláb. A 29 éves Ito Kenicsi 8 éve fut négykézláb és a férfi biztos abban, hogy furcsa hobbijának nemsokára népes tábora lesz, jóslata szerint ugyanis 500 éven belül minden futó négykézlábazik majd.

Kenicsi privát életében portásként dolgozik, és különleges tudását itt is kamatoztatja, munkahelyén a padlót négykézláb mossa fel, mely szerinte sokkal hatékonyabb mintha ezt felmosófával tenné.

A Majom gúnynévre hallgató Kenicsi Tokió egyik külvárosában lakik. A fiatalember még iskolás korában kapta ezt a gúnynevet, mivel mind alkata, mind arca hasonlít csimpánzokéhoz. Kenicsi nagyon büszkén viseli a majom jelzőt, mivel nagyon szereti a majmokat, sőt saját bevallása szerint a lelke mélyén mindig is érzett egyfajta rokonságot velük. Olyannyira, hogy különleges hobbiját is tőlük tanulta, egyszer ugyanis látott egy majmot futni ekkor ráébredt, hogy ő is négy végtagon szeretne közlekedni. Álmát meg is valósította, azóta mindenhova négykézláb jár. Edzeni ugyan gyakran a hegyekbe kell mennie, mert az utcán a rendőrök folyamatosan felállítják.

Kenicsi nincs egyedül kedvtelésével. Bár Japánban még többségben vannak a két lábon járók, páran már követik a "Majmot", és futóversenyeken mérik össze tudásukat. Néha kutyát-macskát is bevesznek az indulók közé, bár azokat a feltörekvő négykézlábon futók eddig képtelenek voltak lehagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!