Hírek

2012.11.09. 18:03

Nem egyezkednek peren kívül Schmitt doktorijáról

Schmitt Pál és a Semmelweis Egyetem egyelőre a volt államfő doktori címének visszavonása ügyében indított felülvizsgálati eljárás végére vár, mostanáig nem tárgyaltak peren kívüli megállapodásról.

mti

Az Origo.hu értesülései szerint a Semmelweis Egyetem peren kívüli megállapodást ajánlana Schmitt Pálnak. Információik szerint "az intézmény jogászai ezzel akarják elkerülni, hogy bíróság mondjon ítéletet a bukott államfő kisdoktori címének elvételéről, mert úgy látják, hogy egy bírósági perben az intézmény mindenképp alulmaradna". A bíróság az Origóval azt közölte: mostanáig nem indult per az ügyben, annak ugyanis feltétele, hogy a megkezdett felülbírálati eljárást az egyetem zárja le.A Semmelweis Egyetem azt közölte: az origo.hu Schmitt Pál visszavág című cikkének állításával szemben a Semmelweis Egyetem nem ajánlott peren kívüli egyezséget a volt köztársasági elnöknek. Mint írták: Schmitt Pál április 13-án felülbírálati kérelmet nyújtott be a Semmelweis Egyetemhez az egyetem Szenátusának márciusi, 41/2012. (III.29.) számú határozatával kapcsolatban. A felülbírálati eljárás folyamatban van. "Addig nem is időszerű a peren kívüli egyezség gondolatával foglalkozni" - tették hozzá, jelezve, az eljárás végén tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

A volt államfő titkárságán úgy nyilatkoztak, hogy az egyetem felülvizsgálati eljárásának lezárásáig nem kívánnak nyilatkozni semmilyen olyan tárgyú ügyben, amellyel a felülvizsgálat végeredményét esetlegesen befolyásolnák.
  
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!