Hírek

2016.12.30. 11:56

Mivel jó koccintani a szilveszteri bulin?

Íme néhány a legkedveltebb koktélreceptek közül, óévbúcsúztatáshoz.

BAMA

Ha a finom falatok és a sós ropogtatnivalók elkészültek, ideje, hogy a szilveszteri italokról is gondoskodjon. Íme néhány egyszerű recept, hogy lenyűgözhesse a vendégeit!

Így készül a margarita!

Egy adaghoz: shakerben rázzon össze 3,5 cl tequilát, 2 cl cointreau-t (narancslikőr), valamint 1,5 cl citromlét, és öntse sóba mártott karimájú pohárba.

Gyümölcsös finomságok 1 adaghoz:

A Bellini koktél 5 cl baracklikőr és 10 cl pezsgő keverékéből születik. 7,5 cl narancsléből és ugyanennyi pezsgőből pedig Mimosát készíthet.

Az est fénypontja: pezsgőkoktél 1 adaghoz:

Öntsön keserű kávélikőrt 1 darab kockacukorra, és dobja azt a pezsgőspohárba! Töltsön rá 2 cl brandyt, majd adjon hozzá 10 cl pezsgőt. Díszítse narancshéjjal a pohár szélét.

Fűszeres puncs 4 adaghoz:

Mossunk meg alaposan és töröljünk szárazra 1 db narancsot és 1 db citromot. Utóbbiból vágjunk le 4 darab vékony karikát, a többinek fasarjuk ki a levét. A narancsot vágjuk ketté, az egyik felének a héját zöldséghámozóval szeljük vékony csíkokra, a másik feléből vágjunk le két szeletet, a többinek pedig facsarjuk ki a levét. Forraljunk fel 600 ml vizet 1 ek juharsziruppal, 1 darab csillagánizzsal és 4 kisebb fahéjrúddal. A tűzről levéve ízesítsük a citrom és a narancs levével, valamint 160 ml rummal. A citromkarikákat és a narancshéjat tegyük vastag falú üvegpoharakba, és töltsük rájuk a puncsot. A narancskarikákat vágjuk be, tűzzük a poharak szélére.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!