Hírek

2017.03.16. 08:55

A Fidesz leváltását szeretnék

Talán soha nem volt oly nagy szüksége sokat csalódott nemzetünknek a példamutató Szegedre, mint most – jelentette ki Botka László (MSZP) polgármester a az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

MW Központi Szerkesztőség

Olyan országban akarunk élni, ahol nem kell kívánni a sajtó szabadságát, ahol nem kell a közös teherviselésről és a törvény előtti egyenlőtlenségről szót váltanunk, ahol soha többé nem épülhetnek falak a félelem és megfélemlítés, az erőnek hívott erőszak, a demokráciának hazudott önkény és a „gátlástalan sikerpropaganda” tégláiból – fejtette ki. Aki ma segíthet, holnap maga is segítségre szorulhat – hangsúlyozta a beszédét a „Hajrá, szabadság, hajrá, igazságosság, éljen az új Magyar Köztársaság!” fordulattal zárva.

Férgeknek nevezett bizonyos embereket ünnepi beszédében Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Bírálta azokat a politikusokat, akik szerint a választást még nem nyerheti meg az ellenzék, mert akik nem tesznek meg mindent a kormány leváltásáért, azok az ország évtizedes lecsúszását kockáztatják. Schiffer András, az LMP alapítója keményen bírálva Hadházyt közölte: ezen a napon, nem kellene egymást sem leférgezni, sem a magyar nemzetből kitagadni.

A Jobbik politikusai azt hangoztatták, szerintük a Fidesz legyőzhető a választásokon. Vona Gábor pártelnök a magyar nép szabadság iránti vágyát hangsúlyozta a budapesti Március 15. téren. Azt mondta: sem külföldi helytartóknak, sem hazai földesuraknak nem lehet kiszolgáltatni az országot, szerinte előbbit az MSZP, utóbbit a Fidesz tette.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azt mondta: „Akik úgy gondolják, a kontinenst érő kihívásra a bezárkózás, az elutasítás a válasz, azok nem az Európai Bizottsággal, hanem európai gyökereinkkel vitatkoznak.”

A pártelnök hangsúlyozta, nem karantént szeretnének, hanem nyitott országot, ahol természetes módon létezik sokfajta mentalitás, ahol olyan emberek élnek, akik nem ijednek meg más nemzetek fiaitól és lányaitól, akik mernek emberségesek lenni.

Címkék#Hírkereső
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!