Ingatlanajánló

2022.10.30. 10:50

Eladó a Piacsek-Zsolnay családhoz köthető patinás pécsi villa

bama.hu (forrás: ingatlanbazar.hu)

Forrás: ingatlanbazar.hu

“Pécs belvárosától néhány percre, zöldövezetben, gyönyörű panorámával Mecsekoldal-Szkókóban eladó egy a XIX. században épült és a Piacsek-Zsolnay családhoz köthető patinás villa! 1857-ben vette meg Kontranti Ferenc molnártól Piacsek Antal. Főépítész fia tervei alapján1897-ben nyerte el mai formáját, a történelem viszontagságait átélve, 1994-ben teljes egészében felújításra került, megőrizve az eredetiségét, patináját!”

Forrás: ingatlanbazar.hu

“A három szinten 5 szoba + szalon (benne eredeti Zsolnay kandalló) + 3 fürdőszoba található + a tetőtér egy része gyermek játszónak kialakítva. A villában négyállásos garázs, uszoda, szauna található, jakuzzi kialakítható, a napelemek kialakítása, feltétele folyamatban! Rendkívül gazdaságos padlófűtés, amit a vízteres kandalló is segít. A telken termő gyümölcsfák, egzotikus nővények, füvesített. Az öntözéshez a vizet egy 50 m3-es betonfalú, esővíz gyűjtőtartály biztosítja! A kerítéskapu és a garázsajtó mozgatása elektromos. A házban nagyon sok eredeti Zsolnay relikvia található, melyek egy része (pl: kandalló, dombormű ősi- családi címer, stb.) az árban benne foglaltatik! Pécs egyik gyöngyszeme ez a villa! A benne lévő bútorzat alku tárgyát képezi. [...]”

Forrás: ingatlanbazar.hu

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán!

Forrás: ingatlanbazar.hu
Forrás: ingatlanbazar.hu
Forrás: ingatlanbazar.hu


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!