Kék hírek, bulvár

2007.09.12. 12:03

Csúcstechnikával kapták el a fémtolvajt

Hőkamerával és éjjellátóval felszerelt egység érte tetten azt a fémtolvajt, aki augusztusban többször is bronzelemeket lopott a sátrohelyi emlékpark kapujáról. Az ügyben a bronzot felvásárló vállalkozó felelősségét is vizsgálják.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról hírt adtunk, hétfőn Mohácson elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint három alkalommal alkatrészeket lopott el a sátrohelyi emlékpark kapujáról. Szerdán a rendőrség sajtótájékoztatón ismertette az ügy részleteit, ahol az ellopott fémdarabok egy részét is bemutatták.

Kiderült, hogy az első két lopás után a hatóság éjjel is szemmel tartotta az emlékparkot. Hőkamerát is bevetve érték tetten a tolvajt, egy mohácsi férfit, aki akkor ugyan még elmenekült. A 36 éves, bűnöző életmódot folytató elkövetőt nem sokkal később Mohácson fogták el.

A mintegy félmillió forintos kárt okozott tolvaj a kapu lábszárcsontot formázó darabjainak egy részét Pécsett értékesítette, ám a színesfém-átvevő rézként vásárolta meg a bronzot. A mintegy hetven kiló fémért így a valós értékének töredékét, mintegy százezer forintot fizetett. A telepen megtalálták a bronz egy részét is. Sárközi Ferenc, a megye rendőr-főkapitánya kijelentette, az átvevő felelősségét is vizsgálják.

Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója azt mondta, egyelőre nem tudják, miként pótolják a kapu hiányzó darabjait, ugyanis az alkotás készítője, Pölöskei József már nem él. A park vezetése a mester művésztársait igyekszik felkutatni, hogy közreműködésüket kérjék a javításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!