Kék hírek, bulvár

2008.02.23. 08:41

Lezuhant egy ember a dunaszekcsői löszfalról

Szombatra virradó éjszaka egy fiatal férfi lezuhant a másfél hete omlásnak indult, életveszélyes dunaszekcsői löszfal tetejéről, és súlyos sérüléseket szenvedett.

M.B. (DN)

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem végződött súlyosabb következményekkel az a szombat hajnali baleset, ami az egyik, omlásnak indult dunaszekcsői löszhegyen történt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a lezárt, életveszélyes területre hajnalban ment be két férfi, majd egyikük lezuhant a löszfalról. Őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Információink szerint a balesetet egy huszonegy éves, bátaszéki fiatalember szenvedte el. Úgy tudjuk, barátjával, egy szintén bátaszéki férfivel Dunaszekcsőn szórakoztak, majd hajnali négy óra körül úgy határoztak, felmennek megnézni a megcsúszott löszfalakat. Értesüléseink szerint a fiatalember rossz helyre lépett, és eltűnt az öt méter mély szakadékban. Társa segítségért visszament a faluba. Riasztották a mentőket, és a tűzoltókat, ők azonban hiába keresték a fiatalembert. Közel egy óra elteltével viszont a faluban, az utcán ráakadtak: kiderült, sérülései ellenére visszakapaszkodott a szakadékból.
A sérültet a mohácsi kórházban ápolják. Állapotáról szombaton nem adtak felvilágosítást. Úgy tudjuk, gerinc- és medencesérüléseket szenvedett.
A folyamatosan suvadó löszhegyekre vezető utakat az omlás kezdete után, mintegy két hete, lezárták. A veszélyre kordonok, és táblák is figyelmeztetnek. A rendőrség, és a faluban működő polgárőrség emberei lehetőségeikhez mérten folyamatosan őrzik a területet, s megpróbálják távol tartani a katasztrófa-turistákat, ám tény, állandóan lehetetlen felügyelni az oda vezető utakat.

A balesetet követően a rendőrség szorosabbra vonta a kordont, a helyszínre, illetve az omlás egyéb pontjaihoz senkit, még újságírókat sem engedtek be.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünket szombaton elhárította, így egyelőre bizonytalan, számíthat-e felelősségre-vonásra a fiatalember, és barátja azért, mert tiltott területre léptek. A hatóság későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!