Kék hírek, bulvár

2008.02.29. 16:40

Nincs döntés a mekényesi haláleset ügyében

Közel egy éve a baranyai településen egy italozás verekedésbe torkollt, melynek következtében az egyik részeg férfi meghalt.

M.B.

A megyei bíróság korábbi megállapítása szerint tavaly márciusban, egyik este a halált okozó testi sértéssel vádolt húszéves fiatalember anyjával, annak élettársával ellátogattak a mekényesi kocsmába. Ott találkoztak a későbbi, súlyosan részeg áldozattal. Beszélgettek, majd később az egység előtt tovább ittak. Nem sokkal később a társaság hazament.

A fiú nevelőapja megkérte a fiatalembert, zárja be a kaput. Mikor kiment, megszólította kocsmai beszélgetőpartnere. A fiatalember kiment az utcára, majd egy régi sérelem miatt összevesztek. A sértett kést rántott, megsebezte a fiatalember karját, aki erre elgáncsolta, majd többször is megrúgta. A férfi egy vízelvezető árokba esett, majd nem sokkal később meghalt.

A bíróság szerint nem jogos önvédelemről volt szó, ám azt is számba vették, hogy az áldozat részegsége is hozzájárult a történtekhez.

A fiatalembert két év két hónapra ítélték, ami ellen fellebbezett. Az ítélőtábla tegnap elhalasztotta a döntést, s bizonyítást rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!