Kék hírek, bulvár

2008.12.22. 09:13

Bűzbombákkal szórták meg a pécsi szórakozóhelyeket

Több pécsi szórakozóhelyet is bűzbomba-támadás ért szombaton éjszaka. A megtámadott helyek nem tudják, kik lehetnek az elkövetők.

S.M.

Több pécsi szórakozóhelyet ért bűzbombatámadás szombat éjjel. Az ismeretlen eredetű szer szaga olyan erős volt, hogy a helyszínen lévők ruhájába is beleette magát, és még ma is érezni lehet. A megtámadott helyek üzemeltetői nem tudják, ki, vagy kik állhatnak a háttérben.

Több száz pécsi szórakozását - és jó eséllyel ruháját - tette tönkre valaki vagy valakik szombat éjjel, miután kis idővel egymás után több pécsi szórakozóhelyen is bűzős anyagot helyeztek el. A támadás indítékairól és az elkövetők személyéről egyelőre semmit sem tudni.

Szerkesztőségünk a hozzánk befutó több levél után kezdett vizsgálódni az ügyben, és mint kiderült, a támadás legalább két pécsi szórakozóhelyet érintett. A Trafikban Tóth György üzletvezető elmondása szerint valamivel szombat éjfél előtt helyeztek el ismeretlenek a földön ismeretlen anyagot, amely hatására dögletes bűz öntötte el a helyiséget, arra kényszerítve a nagy számú jelenlévőt, hogy elhagyják a helyet. A szag olyan erős volt, hogy a folyamatos szellőztetés után még ma is érződik.

A Cyranóban Gellai Gergely üzletvezető visszaemlékezése szerint fél egy körül került sor hasonló támadásra: miután a szellőztető rendszert bekapcsolták, a bűz fél óra múlva elviselhető mértékű lett, ám Gellai elmondása szerint még az utcáról is érezhető volt.

Egyéb szórakozóhelyeket is megkerestünk, ám azok nem tudtak a támadásról - arról azonban igen, hogy a megtámadott helyekről átmenekülők ruházata annyira átvette a szagot, hogy náluk is úgy tűnhetett, hogy bűzbombát helyeztek el.

Az érintettek egyelőre sötétben tapogatóznak. A Trafik személyzete még szombat éjjel két rendőrségi bejelentést is tett - ellentmondva annak a rendőrségtől kapott információnknak, miszerint ők nem kaptak volna bejelentést -, Gellai Gergely pedig feljelentést fontolgat, összefogva a többi megtámadott hely tulajdonosával. 

Annyi biztos, hogy előzetesen egyik hely sem kapott fenyegetést. Tóth Györgyéknek vannak elképzeléseik a támadó személyéről, ám ezekről még megítélésük szerint korai lenne nyilatkozni. A támadás után a helyszínen maradt tárgyat mindenesetre elküldték bevizsgálásra.

Több száz pécsi szórakozásának tönkretételén kívül az anyagi kár is jelentős: az üzletvezetők becslése szerint a támadás miatt kimaradt forgalom és a felmerülő költségek több százezer forinttal károsították meg őket.

Nem a mostani volt az első támadás pécsi szórakozóhelyek ellen a közelmúltban. Ahogy arról a bama is beszámolt, októberben egy belvárosi szórakozóhelyre rontott be egy csoport, és a berendezés szétverése mellett a vendégeket is helyben hagyták. Az ottani tetteseket a rendőrök elfogták.

A bama.hu kéri olvasóit, hogy akik többet tudnak a történtekről, esetlegesen maguk is a helyszínen voltak, ne habozzanak megosztani az információkat velünk, akár hozzászólás formájában, akár a [email protected] címre elküldve.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!