Kék hírek, bulvár

2009.11.27. 20:33

Skizofrén lehet a pécsi lövöldöző

Elkészült az első elmeorvosi szakértői vizsgálat a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében lövöldözni kezdő fiatalról. A látens skizofrén diák betegsége feltehetőleg aktiválódott, amikor társai megszólták.

forrás: index.hu

Egy kriminálpszichológus szakértő szerint már elkészült az első elmeorvosi vizsgálat a pécsi lövöldöző diákról, a 23 éves G. Ákosról. "Ez az ember beteg volt, tudathasadásos állapotban szenvedett, az első elmeszakértői vizsgálat elsődleges megállapítása szerint. Ez a fajta patológiás állapot nem azt jelenti, hogy egyfolytában beteg személyisége van, hanem lappang. Lappang, lappang és hirtelen kitör" - mondta az RTL Klub híradójának Bilkei Pál kriminálpszichológus.

A pszichológus szerint az lehetett az utolsó csepp a pohárban, hogy a fiúra valamilyen megjegyzést tettek csütörtök délelőtt társai. A szakember szerint a lövöldöző magával is végezni akart, de ezt végül mégsem tette meg.

Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora azt mondta a TV2 Tények című műsorának, hogy az elsődleges vélemények szerint a látens skizofréniában szenvedő diáknál aktiválódott a betegség: " aktív státuszba került és ez okozta ezt a tragédiát". Ha ez így van, elképzelhető, hogy a tettest nem is lehet felelősségre vonni.

Gábriel Róbert az eset körülményeiről elmondta: a hallgató elkésett az óráról, ezért úgy érezte, hogy a társai rossz szemmel néznek rá. Ekkor még nem volt megtöltve a nála lévő fegyver, "az incidens" után határozta el, hogy megtölti azt. Kiment a mellékhelyiségbe, megtöltötte a fegyvert, majd visszatért a terembe és lőni kezdett.

A Tények úgy tudja, hogy a vérvétel kimutatta: a 23 éves diák aznap nyugtatót, előző nap pedig antidepresszánsokat vedd be.

Tekintse át a pécsi egyetemen történt lövöldözésről készített, folyamatosan frissülő cikkgyűjteményünket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!