Kék hírek, bulvár

2009.11.28. 09:24

Tizenéves kora óta orvostól orvosig járt a pécsi ámokfutó

G. Ákos nem emlékszik arra, hogy lelőtte csoporttársát, a fiatalról a sürgősségi elmeorvosi vizsgálat megállapította, hogy depressziós és gyakran hall hangokat.

bama.hu (forrás: FH)

A pécsi ámokfutó évek óta depresszióban szenved, gyakran hall különböző hangokat, melyek valódiságát ő maga is kétségbe vonja - mondta Huszár András, egyik a két pszichiáter közül, akik a lövöldözés után néhány órával elvégezték G. Ákos sürgősségi elmeszakértői vizsgálatát.

Az eredmény szerint a lövöldözőt kínozta az is, hogy tizenéves kora óta nem volt barátja; úgy érezte ismerősei csúfolják, összesúgnak mögötte. Panaszaival több pszichiátert is felkeresett, ám sosem kapta meg a számára szükséges komplex, skizoid jellegű panaszait is feltáró kezelést: az orvosok beérték azzal, hogy antidepresszánsokat írtak föl neki, ez viszont hozzájárulhatott az állapota romlásához. A bűncselekmény napján az ámokfutó ismét hangokat hallott, és úgy érezte, hogy társai megjegyzéseket tesznek rá. Háromszor ment ki az óráról, harmadjára már a pisztolyával tért vissza, és egyből lelőtte azt a diáktársát, aki szerinte a leginkább gúnyolat őt.


 
A lövöldözés után átment az orvosi kar klinikai épületébe, felment a tetőre és hívta a rendőröket. Bár elgondolkodott azon, hogy leugrik, de mégsem tette, mert szeretett volna még találkozni a szüleivel.

A szakértői meghallgatás végén G. Ákos nem akarta elhinni, hogy valóban ő lőtte le társait. Utólag nem tudta, hogy valóban kigúnyolták-e őt, vagy ezúttal is csak nem létező hangokat hallott. Arról, hogy beszámítható-e a fiatalember, csak a szakértői megfigyelés végén döntenek.

Ma dönt a bíróság

Ma dönt a Pécsi Városi Bíróság a pécsi egyetemi lövöldözéssel gyanúsított fiatalember előzetes letartóztatásáról.
   
A Pécsi Tudományegyetemen egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert. A lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő is. A gyilkost a rendőrök elfogták.

Tekintse át a pécsi egyetemen történt lövöldözésről készített, folyamatosan frissülő cikkgyűjteményünket!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!