Kék hírek, bulvár

2010.07.31. 20:02

Pedofília Mohácson: október elsején döntenek a rajztanár ügyében

Tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszak és egy rendbeli megrontás vádjában hirdetnek majd ítéletet a mohácsi rajztanár ügyében.

M. B.

A nyári ítélkezési szünetet követően szeptember 30-ra tűzték ki az újabb tárgyalási napot a mohácsi művésztanár, B. Mihály ügyében. A vádirat szerint a mindvégig következetesen tagadó férfi tizenöt gyermekkorú személy sérelmére követte el a szemérem elleni erőszak bűntettét, egy gyermekkel szemben pedig a megrontás a vád ellene.

B. Mihályt 2009 februárjában vették őrizetbe, azzal a gyanúval, hogy az általa vezetett rajzszakkörön hat-, hétéves kislányok ellen szemérem elleni erőszakot követett el. A 45 éves, vérzékenységben szenvedő pedagógust közel egy éven át a tököli rabkórházban tartották fogva, idén januárban helyezte házi őrizetbe a bíróság.

A nyomozás során több száz gyermeket hallgattak meg igazságügyi pszichológus, nyomozási bíró, és ügyész felügyeletével, és ennek során egyre emelkedett a sértettek száma. A rendőrség szerint olyan diákokról is kiderült, hogy a gyanú szerint erőszak áldozataivá váltak, akiknek szülei az ügy kirobbanása után a tanár mellett demonstráltak Mohács főterén.

A férfi a rendőrség szerint a rajzszakköri foglalkozásokon követte el a feltételezett bűncselekményeket. Ennek részleteiről – az érintettekkel szembeni kímélet miatt – a hatóság képviselői nem nyilatkoztak. A sértettek lányok, többségük, hat-, hétéves volt a feltételezett bűncselekmények idején. A rendőrség tudomása szerint az első eset 2006-ban történt.

A bírósági eljárás zárt ajtók mögött zajlott, és zajlik a továbbiakban is, ugyancsak a vélt sértettek kímélete érdekében. Az ügyben várhatóan október elsején hirdetik ki az elsőfokú ítéletet. Az ítélet rendelkező részének kihirdetése viszont nyilvános, így azon az érdeklődők mellett a sajtó képviselői is jelen lehetnek. Amennyiben a bíróság előtt is beigazolódik a rendőrség gyanúja, legsúlyosabb esetben tizenöt évig tartó szabadságvesztésre ítélhetik a büntetlen előéletű férfit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!