Kék hírek, bulvár

2010.09.29. 15:20

Csalók hirdettek külfüldi álláslehetőségeket az interneten

Országosan több tucat embert is megkárosított az a hajdúhadházi házaspár, akik hirdetésükben külföldi munkalehetőséget kínáltak.

bama (Forrás: MTI)

A gyanú szerint országosan több tucat embert is megkárosított az a hajdúhadházi házaspár, akik hirdetésükben munkalehetőséget kínáltak; a szerencsi rendőrkapitányságon tett feljelentés alapján üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a gyanúsítottak külföldi munkalehetőségeket hirdettek az interneten. Telefonon történt előzetes egyeztetést követően a hirdetők utaztatás és egészségügyi alkalmassági vizsgálatok költségeire különböző összegeket kértek a jelentkezőktől, amelyeket egy általuk megadott számlaszámra kellett utalni.

A nyomozás alapján a számlaszámot egy debreceni hajléktalan férfi nyitotta egy hajdúhadházi házaspár megbízásából. A gyanúsítottak azonban semmilyen álláslehetőséghez nem juttatták a jelentkezőket, akinek a száma elérheti a félszázat - közölte Dobi Tamás.

Hozzátette: a szerencsi rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a hajdúhadházi házaspárt. Az ügyben még további nyomozati cselekmények várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!