Kék hírek, bulvár

2010.09.30. 13:30

Szabadlábon a pedofíliával vádolt tanár

A házi őrizetet is megszüntette a bíróság B. Mihály, a szemérem elleni erőszakkal és megrontással vádolt mohácsi rajztanár ügyében. Az október 1-re tervezett ítélethirdetés is elmarad.

bama.hu

Megszüntette a Mohácsi Városi Bíróság a tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal, megrontással, továbbá - a lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt - szerzői jogok megsértésével vádolt rajztanár, B. Mihály házi őrizetét.

A feltételezett sértettek védelme miatt az eljárás kezdete óta zárt ajtók mögött zajló tárgyaláson az előzetes várakozásokkal ellentétben pénteken nem hirdetnek ítéletet, mivel a bíróság elrendelte a pszichológus-szakvélemény kiegészítését. Ennek határidejét hatvan napban állapították meg, mindez azt vetíti előre, hogy feltehetően idén már nem kerül sor az elsőfokú döntésre.

Az ismert mohácsi művésztanárt  2009 februárjában vették őrizetbe, azzal a gyanúval, hogy az általa vezetett rajzszakkörön hat-, hétéves kislányok ellen szemérem elleni erőszakot követett el. A következetesen tagadó pedagógust közel egy éven át a tököli rabkórházban tartották fogva, idén januárban helyezte házi őrizetbe a bíróság.

Hajdu István, a megyei bíróság sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, a házi őrizet megszüntetését azzal indokolta a bíróság, hogy annak szabályait elrendelése óta egyetlen alkalommal sem szegte meg a vádlott, minden tárgyalási napon megjelent, ezért nem kell tartani szökésétől, elrejtőzésétől.

A döntés azt jelenti, hogy a pedagógust szabad mozgásában semmi sem korlátozza, azonban természetesen továbbra is büntetőeljárás hatálya alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!