Kék hírek, bulvár

2010.10.13. 16:00

Felmentették a gyilkossággal vádolt szakácsot

Első fokon felmentette a bíróság azt az emberöléssel vádolt férfit, aki tavaly augusztusban az őt molesztáló alkalmi ismerősére támadt.

M. B. (DN)

Amint arról beszámoltunk, az ügyészség emberöléssel vádolta meg azt a pécsi, középkorú férfit, aki a vádirat szerint 2009 augusztusában egy másik férfi halálát okozta annak lakásán. A történtek előzménye az volt, hogy a szakácsként dolgozó vádlott egy átmulatott éjszaka után ittasan érkezett munkahelyére, ezért hazaküldték. Ezt követően, az egyik üzlet közelében tovább italozott, ahol csatlakozott hozzá egy másik, idősebb férfi. Közösen iszogattak tovább, majd a későbbi áldozat a lakására hívta a szakácsot.

A vádlott szerint ott tovább borozgattak, de egyszer csak vendéglátója mellé ült, fogdosni, erőszakoskodni kezdett vele. Magukra zárta a szoba ajtaját, leteperte, meg akarta erőszakolni. A férfi ellenállt, majd támadásba ment át, többek között rátérdelt a mellkasára.

A földön fekvő párosra az áldozat édesanyja nyitott rá, fia már eszméletlen, a vádlott pedig súlyosan ittas volt. Utóbbi a helyszínen maradt, megvárta a mentőket, és a rendőröket, akik őrizetbe vették. A vádlott korábban beismerte tettét, de azzal védekezett, nem tudott mást tenni, ezért kényszerült erőszakra.

A megyei bíróság felmentette. Az indoklás szerint a vádlott jogos védelmi helyzetben volt, amikor visszautasította ismerőse homoszexuális közeledését, majd próbálta kivédeni annak támadásait. Azt pedig nem lehetett bizonyítani, hogy ennek során a sértett halálos sérüléseit – sorozatos bordatörés miatt fellépő belső vérzés, és légzési problémák - a vádlott, és nem a dulakodás közbeni esés, vagy esések okozták.

Az ügyészség fellebbezett, ezért az eljárás az ítélőtáblán folytatódik. A mindeddig előzetes letartóztatásban tartott  vádlottat szabadlábra helyezték.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!