Kék hírek, bulvár

2010.10.20. 17:54

Vádemelés a pécsi buszeladási ügyben

Hűtlen kezelés címén vádat emelt az ügyészség Keczer László, a PK Zrt. vezérigazgatója ellen a pécsi buszeladási üggyel összefüggésben.

B. A.

Vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség a pécsi buszkiszervezési ügy kapcsán Keczer László, a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezérigazgatója ellen – erősítette meg lapunknak a hírt Petréteiné Malomsoki Csilla, a Főügyészség helyettes vezetője.

A vádirat szerint, a rendőrségi vádemelési javaslatnak megfelelően a vezérigazgató különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követett el, ám a vagyoni kárértéket tovább növelték. A rendőrségi javaslatban 1,2 a mostani vádiratban már 2,4 milliárd forint hátrány szerepel. Ha ez a megállapítás a rendőrség és a főügyészség után a bíróságon is bebizonyosodik, Keczer Lászlót öttől tíz évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Dunántúli Napló szerda este beszélt a PK Zrt. vezérével, aki azt mondta, természetesen tud erről, és őszintén örül ennek a hírnek. Amiatt, mert így bíróság előtt kaphat majd igazságot. Mint fogalmazott, olyan ember, aki hisz a nyilvánosság erejében, és a bírói igazságszolgáltatásban, merthogy nem tartja magát bűnösnek.

A vádemelési javaslat kapcsán egyszer már leírtuk, most újra megtesszük: több jogi szakértővel is beszéltünk, s ők abban egyöntetű véleményen voltak, hogy kizárt, hogy egyvalaki legyen a bűnös egy ilyen ügyben, ha valóban bűncselekményt követtek el.

Emlékezhetünk, a PK Zrt. még az év elején, a pécsi közgyűlés tudta és beleegyezése nélkül szervezte ki külső cégbe a többségi közvetett városi tulajdonban álló teljes buszparkot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!