Kék hírek, bulvár

2010.12.14. 21:26

A sztárügyvéd és az emberölési ügyek specialistái G. Ákos perében

A Baranya Megyei Bíróság legnagyobb termében zajlik a szerdán kezdődő tárgyalás. G. Ákost az ország egyik legismertebb ügyvédje védi.

DN

A Baranya Megyei Bíróság legnagyobb termében zajlik a szerdán kezdődő tárgyalás. A terembe harminc újságíró léphet be - azok, akik hetekkel korábban regisztrálták magukat. Kilenc magyar televíziós csatorna és több rádió is közvetít Pécsről. A kamerák a bírói emelvény mellett jobbra kapnak helyet, az újságírók szemben, a hallgatósággal együtt foglalhatnak helyet. (Kattintson IDE a nagyobb teremképért.)

Védőügyvéd: dr. Papp Gábor

A védő, dr. Papp Gábor az ország egyik legismertebb ügyvédje. A televíziós újságíró Juszt László ügyvédjeként szerzett hírnevet magának, később a TV ügyvédje című műsor állandó szakértője is lett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Papp Gábor képviseli G. Ákost
[/caption]

A legendás budapesti ügyvédnél, a 2001-ben, 57 éves korában elhunyt dr. Orosz Balázsnál kezdte szakmai karrierjét. Mára a sztárügyvédekként is emlegetett szűk kör egyik legfiatalabb tagja lett.

Bíró: dr. Kovács Attila, ügyész: dr. Tárnoki Olga

Amint azt a Baranya Megyei Bíróságtól és a Baranya Megyei Főügyészségtől megtudtuk, a tanácsvezető bíróra, dr. Kovács Attilára, és az ügyészre, dr. Tárnoki Olga címzetes főügyészségi ügyészre is amiatt esett a választás, mert ők tárgyalják Baranyában a legtöbb emberölési ügyet.

Az elhunyt családja képviseletében: dr. Marosvári Tamás

A tárgyalóteremben az ügyész oldalán úgy tudjuk, több ügyvéd is helyet foglal majd sértetti képviselőként. Egyikük, dr. Marosvári Tamás pécsi ügyvéd, aki az elhunyt kaposvári fiú szüleit képviseli. Ő elmondta, hogy D. Miklós szülei nem lesznek jelen a tárgyaláson, mert az nagyon megviselné őket.

A sértetti képviselőknek joguk van a tanúkhoz kérdéseket intézni, észrevételeket tenni, és indítványokat is előterjeszteni.
Dr. Marosvári Tamás azt is elárulta, hogy az eljárás végén, az ítélethirdetés előtt élni fog azzal a lehetőséggel, hogy felszólaljon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!