Kék hírek, bulvár

2011.01.27. 07:00

Büntetőeljárás és felfüggesztés az NNI főnyomozója ügyében

Felfüggesztették Váradi Csaba alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda Dél-dunántúli Régiós Osztálya vezetőjének szolgálati viszonyát, és az ügyben büntetőeljárást is kezdeményeztek, értesült a Dunántúli Napló.

B. A. (Dunántúli Napló)

A Dunántúli Napló szerdán megkereste az NNI sajtóosztályát, valamint a nyomozást folytató Kaposvári Katonai Ügyészséget is. A katonai ügyészség egyelőre nem reagált megkeresésünkre, az NNI azonban megerősítette információinkat.

Eszerint: „az NNI igazgatója – fegyelmi eljárás megindítása és büntetőfeljelentés megtétele mellett – felfüggesztette az NNI Dél-dunántúli Régiós Osztály vezetőjének szolgálati viszonyát”. Továbbiakat azonban „tekintettel arra, hogy az ügyben az eljárást a Kaposvári Katonai Ügyészség folytatja”, ők sem mondtak.

Nincs gyanúsítottja a nyomozásnak

Titkosították azt a nyomozást, amelyben érintett az NNI dél-dunántúli régiója vezetője – tájékoztatta a Dunántúli Naplót csütörtökön reggel dr. Csók István ezredes, a Kaposvári Katonai Ügyészség vezetője. Mint érdeklődésünkre elmondta, a titkosítás nem szokványos a katonai ügyészségen sem, jó ha száz ügyből egy-két ilyen akad.

Az ügyészség képviselője így arra a kérdésre sem válaszolhatott - amelyet a NNI-nek is feltettünk -, hogy mi szerepelt a feljelentésben. Az ezredes annyit azonban elmondhatott, hogy Váradi Csabával szemben nem alkalmaztak kényszerintézkedést, nem vették őrizetbe, sőt egyelőre nincs is gyanúsítottja a nyomozásnak. Jelenleg adatokat gyűjt a Kaposvári Katonai Ügyészség.

Dr. Csók István is annyit mondhatott csak, hogy a főnyomozót elöljárója, az NNI igazgatója függesztette fel, és ő tett ellene feljelentést.

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!