Kék hírek, bulvár

2011.08.26. 11:02

Napokba telhet, míg kiderül, mi lapult a gyanús levelekben

Speciális laboratóriumban még napokig vizsgálják az először robbanószernek hitt anyagot, amit egy pécsi rendelőbe érkezett levélben találtak.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Valószínűleg csak a jövő hét elején derül ki teljes biztonsággal, hogy milyen anyagot is rejtettek a szerdán, egy pécsi gyermekorvosi rendelőbe postázott gyanús levelekbe, amelyekről órákig azt hitték, robbanószerrel töltötték meg őket. Úgy tudjuk, a levelek Budapestre, az Országos Epidemiológiai Központ speciális biztonsági laboratóriumába kerültek, mert a már megkeményedett állagú sárgás porról szerdán este az ugyan kiderült, nem robbanószer, az viszont nem, hogy az anyag ne lenne mérgező. Hasonló labor egyébként nincs még egy az országban, de az valószínűsíthető, hogy a számtalan szükséges bonyolult vizsgálat eredménye csak 3–4–5 nap múlva lehet ismert.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kommunikációs igazgatóságán az elvégzendő vizsgálatokról nem nyilatkoztak. Közölték, hogy ilyen esetekben a rendőrség az illetékes. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon viszont arról tájékoztattak, hogy a küldeményeket szerda este tőlük az ÁNTSZ munkatársai átvették, így őket keressük.

Kérdésünkre beszámoltak azonban arról, hogy az ügyben egyelőre nem nyomoznak, mert „bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúját törvényi tényállási elemek hiányában nem lehetett megállapítani”. Természetesen a szakértői vizsgálatok eredményének függvényében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul meg fogják tenni, tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!