Kék hírek, bulvár

2011.10.25. 07:43

Éjszakai akció: uzsora-gyanúval csaptak le a pécsi rendőrök

A gyanú szerint a hétfőn éjszaka őrizetbe vett férfi 1988 óta foglalkozott a tiltott tevékenységgel, lebuktatása elő volt készítve.

M. B. (Dunántúli Napló)

Előállítottak egy férfit hétfőn este egy pécsi lakásból, aki ellen a rendőrség zsarolás gyanúja miatt indított eljárást.

A történtek hátterében vélt – akár évtizedekre visszanyúló - uzsoraügyletek állhatnak. A Dunántúli Napló információ szerint a szabadlábon védekező gyanúsított elleni akció megszervezésében Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere és újságírók is részt vettek, a történtek egy részéről hangfelvétel is készült.

A hatóság szerint a sértett azt állítja, a gyanúsított a korábban uzsorakamatra kölcsönadott összeget követelte tőle, amelyből több mint százezer forintot már kifizetett. Mivel a vallomások több ponton eltértek, a kihallgatások kedden is zajlottak.

A rendőrség szerint megállapították, hogy a két személy között valóban létrejött egy kölcsönügylet, a sértett azonban tartozásának csak egy részét fizette vissza és az egész összeget kamatmentesen kapta a gyanúsítottól.

Máshonnan származó információink szerint a gyanúsított ellen korábban több eljárás is indult, ezeket azonban megszüntették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!