Kék hírek, bulvár

2012.01.24. 17:36

Elítélhetik a pécsi egyetemi lövöldözőt

Ítéletet hirdethetnek szerdán a pécsi egyetemi lövöldöző, G. Ákos büntetőperében, első fokon.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A Pécsi Törvényszéken dr. Kovács Attila háromfős büntetőtanácsa előtt az ügyészi vádbeszéd és az ügyvédi védőbeszéd elhangzása után a vádlott is megszólalhat az utolsó szó jogán, ez után hirdethetik ki az első fokú ítéletet. A perbeszédekre bizonyosan sor kerül ma, hisz az elmúlt alkalommal a bíró úgy zárta le a tárgyalást, hogy befejezettnek tekintette a bizonyítást. Várhatóan az ítéletet is kihirdeti, de az sem elképzelhetetlen, hogy magát az ítéletet, és annak indoklását a bíró később, egy külön tárgyalási napon ismerteti majd.

------------------------------------------------------------
A tárgyalást élőben közvetítjük majd szerdán kilenc órától. Kattintson ide a tudósításért!
------------------------------------------------------------

Az már korábban bebizonyosodott, hogy G. Ákos börtönbüntetést kap, mert egyik szakértő sem zárta ki a büntethetőséget. Ekként két büntetési tétel jöhet szóba, a tíztől húsz évig terjedő, illetve az életfogytiglan. Utóbbinál kiszabható tényleges életfogytiglan, vagy az, hogy mikor szabadulhat legkorábban az elítélt, ebben az esetben 30 év a legkorábbi időpont.

---------------------------------------------------------------------------
Olvassa el a 2009. november 26-án a Pécsi Tudományegyetemen történt halálos kimenetelű lövöldözéssel és a bírósági tárgyalással kapcsolatos cikkgyűjteményünket!
---------------------------------------------------------------------------

Tegnap újra bíróság elé vezették G. Ákost -->Ugyanakkor miután minden szakértő úgy nyilatkozott, hogy elmeállapota korlátozta G. Ákost tette valódi súlyának megítélésében, a bíró korlátlanul enyhítheti is a büntetést. Magyarul dr. Kovács Attila akár tényleges életfogytiglant is kiszabhat, de – elviekben legalábbis – dönthet úgy is, hogy jóval kevesebb ideig kell a lövöldözőnek rács mögött maradnia.

A vád szerint G. Ákos 2009. november 26-án dél körül a PTE orvosi karának biofizikai intézetében lövöldözni kezdett, egy fiatalembert megölt, három személyt pedig súlyosan megsebesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!