Kék hírek, bulvár

2012.01.31. 18:18

Feljelentést tett a rendőr-főkapitány Mali Zoltán ellen

Rágalmazás miatt feljelentést tett Dakos József, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Drávapiski polgármestere ellen.

M.B. (Dunántúli Napló)

Rágalmazás miatt feljelentést tett Dakos József, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere ellen – tudatta délutáni kiadott közleményében a megyei rendőr-főkapitányság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a hivatali visszaélés, és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárások lefolytatására a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki, mivel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kizárási indítványt terjesztett elő – áll továbbá a dokumentumban. A főkapitányságon egyéb részleteket nem kívántak közölni.

Mali Zoltán érdeklődésünkre úgy fogalmazott, amint megkapja a feljelentésről szóló értesítést, azt fogja javasolni Dakos Józsefnek, a megye rendőrfőkapitányának, hogy a béke jegyében inkább ültessenek el egy fenyőfát. Ő mindenesetre egy facsemetével fog megjelenni a főkapitányságon.

Kérdésünkre, hogy szerinte melyik ügy állhat a főkapitány feljelentésének hátterében, Mali úgy fogalmazott, hogy feltehetően az a két – közreműködésével készült –, vallomás, amelyek egyikét a pécsi Bayer Center volt telepvezetője, a másikat pedig egy megnevezni nem kívánt személy tette, és amelyek a polgármester szerint rendőri vezetőkre, volt pécsi helyi és országgyűlési képviselőre, volt államtitkárra, és minisztériumi alkalmazottakra is terhelőek lehetnek.

Amint arról hírt adtunk, még nincs gyanúsítottja a Bayer Center gazdálkodásával összefüggő nyomozásnak, amely Baranyából Zalába, majd tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészségre került. Oda amiatt, mert a gyanú szerint az Országos Rendőr-főkapitányságon, avagy a megyei rendőr-főkapitányságokon osztályvezetői szintű, vagy magasabb beosztásban dolgozók esetleges érintettsége is felmerülhet – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak korábban dr. Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

Írás a polgármester blogján: „apa az apához”

Mali Zoltán blogján e hét elején néhány óráig olvasható volt egy baranyai rendőri középvezetőnek szánt bejegyzés. Az írás több személyes, a címzett, illetve más rendőrök családját, családtagjait is érintő megjegyzést is tartalmazott.

– Mint apa az apához kívántam szólni a rendőri vezetőhöz – fogalmazott a bejegyzéssel kapcsolatosan Mali Zoltán.
 
– Miután megtudtam, hogy az ellenem indult eljárásokat Somogy megyében folytatják le, a bejegyzést töröltem, ez kedden reggel történt. Mali Zoltán hozzátette, bízik benne, hogy a Somogy megyei rendőrök tisztességes módon, a szakmai szempontokat szem előtt tartva végzik majd a nyomozást.

M.B. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!